Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ..........

 Στην περιοχή της Ευρυτανίας υπάρχουν και μαγειρεύονται ακόμα τώρα πολλές παραδοσιακές συνταγές.Στο blog μας θα διαβάζεται συνέχεια συνταγές με σκοπό να μην ξεχνάμε τα παραδοσιακά μας φαγητά αλλά και να τα μαγειρεύουμε...............!!!!!!

 

Μπουμπάρια 

Υλικά

1 ½ κιλό έντερα από χοιρινό πολύ καλά πλυμένα,1 κιλό πράσο ψιλοκομμένο,ένα ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,εντόσθια χοιρινού ψιλοκομμένα,1 ματσάκι άνηθο,1 ματσάκι μαϊντανό,
1φλιτζάνι βρασμένο σιτάρι,βούτυρο πρόβειο,αλάτι,πιπέρι,λίγο άρωμα από φλούδαπορτοκαλιού.

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά μέσα έξω τα έντερα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.Ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο και πριν κάψει καλά ρίχνουμε μέσα ταπράσα, τα κρεμμυδάκια και τα αρωματικά και τα γυρίζουμε μερικές φορές μέχρινα μαραθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα εντόσθια και κάνουμε το ίδιο μέχρι να ενωθούν τα υλικά και τα εντόσθια να τσιγαριστούν καλά. Πριν κατεβάσουμε το μίγμα από τη φωτιά προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το σιτάρι και το άρωμα πορτοκαλιού.
Παίρνουμε τα έντερα και τα γεμίζουμε με το μίγμα που έχουμε φτιάξει. Αφήνουμε λίγο έντερο στην άκρη χωρίς γέμιση για να μπορέσουμε να δέσουμε έναν κόμπο για να μην φύγει η γέμιση. Βάζουμε τα μπουμπάρια σε ταψί μαζί με πατάτες ή μόνατους και ρίχνουμε από πάνω λίγη ρίγανη. Τα ψήνουμε σε κανονικό προς δυνατό φούρνο για μιάμιση ώρα αφού προηγουμένως τα τρυπήσουμε σε μερικά σημεία για να φύγουν τα υγρά τους.
Σημ.: Επειδή βγάζουν αρκετό ζωμό, καλό θα είναι να αδειάζουμε το ζωμό όσο αυτά θα ψήνονται. Στο τέλος βάζουμε λίγο βούτυρο και τα αφήνουμε να ροδοκοκκινίσουν.
   ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου